با تکنولوژی های آینده نمایش، جهان را از دریچه دیگری ببینید

    محمدرضا کرمی ۱۳۹۰/۰۹/۲۹

 
 

حتما شما هم با این موضوع موافق هستید که پیشرفت سریع تکنولوژی در دهه های اخیر، همه را متعجب کرده و دنیای جدیدی را به روی همه گشوده است. شاید فناوری هایی مانند نمایشگرهای مسطح که در زمان خود یک انقلاب به شمار می رفتند، دیگر پیش پا افتاده به نظر برسند. هر روز در این دنیا شاهد ظهور تکنولوژی هایی هستیم که شاید روزی به ذهن خوش بینانه ترین و خیال پردازترین فرد هم خطور نمی کرد.

گروه های مختلفی از مهندسان در سراسر جهان در حال آزمایش و کار بر روی وسایلی هستند که شاید کمی تخیلی به نظر برسند. موبایل های انعطاف پذیر، هولوگرام های قابل لمس، رابط های فیزیکی سه بعدی و نمایشگرهای چند لمسی. شاید هیچ کس تصور نمی کرد که روزی در دنیای واقعی با این تکنولوژی ها رو به رو شود، اما می توانید در این مطلب علاوه بر عکس های اختراعات جدید، لینک ویدیوی آنها را (در صورت دسترسی به یوتیوب) هم بیابید تا نزدیک بودن آنها به زندگی واقعی را بیشتر لمس کنید و برای تان باور پذیرتر باشند.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا از دیدن این فناوری های اعجاب انگیز جهان پیش رو لذت ببرید.

 

5_5_microsoft_hologram_narenji-ir.jpeg

۱- مایکروسافت آینده ای را برای نمایشگرها پیش بینی کرده که دید ما را نسبت به جهان تغییر می دهد. ابداع مایکروسافت هلوگرام های باز شونده ای هستند که هر سطح صاف و مسطحی را به یک نمایشگر چند لمسی تبدیل می کنند. این شرکت گفته است بین ۵ تا ۱۰ سال آینده به این فناوری خواهد رسید. البته ممکن است همه چیز طبق خواسته مایکروسافت پیش نرود، اما با نگاهی دقیق به سرعت پیشرفت امروزی، زیاد هم این موضوع دور از ذهن به نظر نمی رسد. مایکروسافت برای معرفی این تکنولوژی یک ویدئوی کوتاه شش دقیقه ای  هم تولید کرده که تا به حال بیش از ۲ میلیون و هشتصد هزار بار دیده شده است.

 

11_6_wedge_narenji_ir.jpeg

۲- به نظر می رسد که مسیر اصلی مایکروسافت به سوی آینده از پروژه wedge می گذرد و این شرکت سرمایه گذاری فراوانی روی آن کرده است. فناوری Wedge توانایی پاسخگویی همزمان به حرکات و لمس چندگانه را دارد و می تواند به طور همزمان به لمس زیر و روی نمایشگر، واکنش نشان داده و با ردیابی کاربران متعدد، صحیح ترین واکنش را برای هر کدام از آنها ارائه کند. جالب تر اینکه این واکنش در قالب تصویر سه بعدی در جهت مناسب برای دید هر کدام از کاربران خواهد بود.

 

14_6_82-inch_narenji_ir.jpeg

۳- در اینجا صحبت از یک نمایشگر 82 اینچی است که با پیکسل هایی حساس، قابلیت چند لمسی را دارد. مطمئنا کمکی بزرگ برای کارشناسان هواشناسی شبکه های تلویزیونی خواهد بود تا با کیفیت بهتری به اجرای برنامه بپردازند. امیدواریم زودتر شاهد عرضه این تکنولوژی به افراد عادی باشیم. تصور کنید که بازی های کامپیوتری چند نفره روی این صفحه چه لذتی خواهد داشت!

 

3_6_skinput_narenji_ir.jpeg

۴- استفاده از پوست بدن به عنوان یک نمایشگر شاید شما را نیز به وجد بیاورد. مایکروسافت با همکاری گروهی از دانشجویان دانشگاه کارنگی ملون در حال بررسیپروژه ای به نام skinput است. شما با پوشیدن یک بازو بند که حسگرهایی در آن تعبیه شده، میتوانید از پوست خود به عنوان نمایشگر و موس استفاده کنید. زمانی که شما تصویر روی پوست خود را لمس می کنید، بازوبند با درک ارتعاشات بدن شما، جای دقیق لمس عکس را شناسایی میکند.

 

2_7_omnitouch_narenji_ir.jpeg

۵- اگر فناوری قبل برای شما زیاد جالب به نظر نمی رسد، پس بهتر است باomnituch  آشنا شوید. یک تیم تحقیقاتی از مایکروسافت و دانشگاه کارنگی ملون با قرار دادن یک شانه بند روی کتف شما، هر سطح صافی را به یک نمایشگر تبدیل می کنند. این شانه بند از یک پیکوپروژکتور و یک اسکنر سه بعدی تشکیل شده است و تصاویر را روی سطح مورد نظر شما پخش می کند. حال به راحتی می توانید از آن سطح به عنوان یک نمایشگر لمسی استفاده کنید.

 

9_0_hologram_narenji_ir.png

۶- شاید تصور آینده ای بدون هولوگرام ها کمی بعید به نظر برسد. تیمی از لابراتوار گرافیک بخش ICT دانشگاه کالیفرنیای شمالی نمایشگرهای هولوگرافیکی همانند فیلم های جنگ ستارگان ساخته اند که می تواند تصاویر سه بعدی اشیا را برای شما به تصویر بکشد. این دستگاه شامل یک آینه است که به سرعت به دور خود می چرخد و همچنین با داشتن یک پروژکتور با سرعت ۴۸۰۰ فریم در ثانیه و فرکانس ۲۰۰ هرتز، می تواند شما را قادر سازد که حتی خودتان را به صورت سه بعدی ببینید. 

 

10_6_super-flexible_amoled_narenji_ir.jpeg

۷- نمایشگرهای فوق انعطاف پذیر AMOLED سامسونگ برای سالها می توانند همه را به وجد آورند. اما هنوز مشخص نیست که آیا سال 2012 می تواند انقلابی در زمینه نمایشگرها باشد یا خیر. باید منتظر بمانیم تا ببینیم می توانیم نمایشگرهای انعطاف پذیر را در دستان مان لمس کنیم؟ 

 

8_6_e_ink_narenji_ir.jpeg

۸- فکر کنید که می توانستید نمایشگر خود را در دستانتان مچاله کنید! بله کمی عجیب است. ما در مورد یک نمایشگر صحبت می کنیم که روی یک سطح صاف و انعطاف پذیر مانند پارچه و یا کاغذ قرار دارد و می توانید بدون نگرانی از خراب شدنش، آن را مچاله کنید. استفاده از تکنولوژی جوهر الکترونیک یا e‪-‬ink، همان چیزی است که هم اکنون در نمایشگر کتابخوان هایی (ebook reader) مانند کیندل استفاده می شود. 

 

6_6_eon_narenji_ir.jpeg

۹- استفاده از نمایشگرهایE به گونه ای است که می توانید با لمس نمایشگر، تصاویر سه بعدی آن را با قابلیت چندلمسی دستکاری کنید. این نمایشگر با استفاده از دو دوربین و یک سطح نیمه شفاف به شما این امکان را میدهد که تصویر شی مورد نظر خود را روی سطح شفافی انداخته و بتوانید با حرکات همزمان روی آن تغییر به وجود آورید.

 

12_6_shinoda_narenji_ir.jpeg

۱۰- پروژه ی هلوگرافی های آزمایشگاه قابل لمس shinoda ما را یک قدم دیگر به سوی لمس اشیای مجازی نزدیک تر میکند. این تکنولوژی شامل یک ال سی دی مقعر و دستگاه لامسه اولترا سوند است که به شما احساس لمس اشیای روی نمایشگر (مانند توپ و یا قطره باران) را می دهد.

 

7_5_ Copenhagen_narenji_ir.jpeg

۱۱- به نظر می رسد در این میان اتومبیل ها فراموش شده اند! اما نه، جای نگرانی نیست. زیرا شرکت تویوتا با همکاری موسسه کپنهاگ در حال انجام پروژه ای به نام «پنجره هایی رو به جهان» هستند. این فناوری، پنچره درب عقب خودروی شما را به یک نمایشگر هوشمند تبدیل میکند که به راحتی میتوانید از روی آن، فاصله خود را تا محیط اطراف تخمین بزنید، همچنین این نمایشگر می تواند نام اشیای بیرون ماشین را به شما بگوید. قابلیت دیگر این نمایشگر کمی عجیب به نظر می رسد. می توانید برای بهتر دیدن محیط بیرون از ماشین، روی این نمایشگر زوم کرده تا آنها را از فاصله ای نزدیک تر ببینید.

 

4_6 pioneer_narenji_ir.jpeg

۱۲- حالا که صحبت از ماشین ها شد بد نیست نگاهی به پروژه جدید شرکت پایونیر بیندازیم. این فناوری با نام (چشم انداز شناور) شما را قادر می سازد که به راحتی با تصاویر سه بعدی در تعامل باشید. شما با حرکت دادن دست خودتان در فضای جلوی اشیاء می توانید آن ها را روی سطح مورد نظر خود بیاورید و به راحتی از آنها استفاده کنید. برای مثال شما مشغول رانندگی هستید و میخواهید رستوران های منطقه ی مورد نظر خود را پیدا کنید، بهترین کار این است که با استفاده از این فناوری، نماد رستوران را روی نقشه مورد نظر انداخته تا تمام رستوران های آن منطقه روی نقشه مشخص شوند.

 

1_6_zerroug_narenji_ir.jpeg

۱۳- اگر شما دوست دارید بدون استفاده از شانه بند و یا بازوبند هر سطحی را به یک نمایشگر تبدیل کنید، پس بهتر است با پروژه آلکسیس زوروگ آشنا شوید. در اینجا با استفاده از مجموعه ای مرکب از پروژکتور، کامپیوتر و اسپیکرها می توانیم از سطح دلخواه خود به عنوان نمایشگر استفاده کنیم. در در ویدئوی مربوط به این تکنولوژی به شما نشان داده می شود که چگونه از یک جعبه پیتزا به عنوان لپ تاپ استفاده کنید و یا اینکه چگونه یک موز به تلفن هوشمند تبدیل شده است.

 

13_6_inria_narenji_ir.jpeg

۱۴- نظرتان در مورد این فناوری چیست؟ فکر میکنید این بازی ماجراجویی سال ۱۹۹۰ است؟ خیر! این پروژه که توسط موسسه INRIA و 4D View Solution ساخته شده، به نام «دروازه مجازی سازی» مشهور است. کاربران با پوشیدن یک کلاه ویژه (headset) می توانند با محیطی که توسط چندین دوربین و کامپیوترهای مختلف، شبیه سازی شده ارتباط برقرار کنند. همچنین شما می توانید یک تصویر سه بعدی آینه ای از خودتان داشته باشید.

 

16_5_haunted_photo_narenji_ir.jpeg

۱۵- اگر آلبوم عکس شبح زده را ندیده اید، توصیه می کنم حتما این ویدئو را ببینید. فیلیپ انگلهارد در نمایشگاه عکسش، آلبومی را در معرض دید گذاشت که شاید همه ما را از آینده بترساند. داین آلبوم ر  شما می توانید شبح هایی را ببینید که در عکس های شما حرکت می کنند! البته شاید برای کسانی که فیلم های هری پاتر را دیده باشند و علاقه مندان به مجموعه کتاب های جی کی رولینگ این ایده چندان هم ترسناک نباشد.

 

شاید به زودی شاهد ورود همه این تکنولوژی ها به زندگی روزمره نباشیم. اما به نظر می رسد باید خودمان را برای آینده ای عجیب آماده کنیم. شاید مجبور باشیم در آینده ای نزدیک با فناوری های پر هیبتی دست و پنجه نرم کنیم. آیا شما از فکر کردن به چنین آینده وحشت دارید؟ و یا اینکه دوست دارید فناوری های فیلم های علمی-تخیلی به زندگی شما نیز راه پیدا کنند؟

5 4 3 2 1
 
 

۰ نظر



ارسال نظر

  


تمامي حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به نويسندگان آي تي ياب مي باشد و هرگونه کپي برداري و استفاده از آن تنها با ذکر منبع مجاز مي باشد
ITyab